Co je dobré vědět a nad čím je dobré se zamyslet

TAIZE-MEDŽUGORIJE

TAIZE < MEDŽUGORIJE

Mínulý rok na konci Ledna 08 jsem jel s DCM-Stará Ves do Taize-Francie, na místo, kde je  sidlí Komunita bratru, kteří se pravidelně scházejí k modlitbě a rozjímaní... . Při této příležitosti jsem měl možnost poznat i nové kamarády a zajimavé lidi.

Přišel jsem k nim a ze zvědavostí jsem jim položil tuto  otázku: “Proč právě do Taze jsi  přijel-a??“a dostával jsem vesměs stejné odpovědi a to...“Přijel-a jsem tady, protože.... je tady větší klid na rozjímáni.., člověk se lépe soustředí na to duchovno..., prožívá to hlavně tady vnitřně.., má čas na všechno co ho trápí to tady předložit Pánu a také to probrat s duchovími nebo jen s bratry...,  člověk tady nadchází něco nového a to všechno prožívá se spoustou nových kamarádů..“   

Pak jsem jim ještě zároveň položil i tuto otazku: Byl-a jsi třeba na setkáni u Panny Marie v Medžugorii?a jak by jsi to porovnal-a s tím, tady a tam...? Přece Mladifet to je pořádna Akce, kde je spousta mladých lidí a kde je i bohatší program.., nebo ne? A dostaval jsem rovněž různé odpovědi... „V Medžugorii jsem byl-a..., ale v poslední době je to a to si myslím, hodně komerční záležitost..., program ten je bohatý a těch mladých lídí se tam skutečně sjedé hodně, ale to, proč tam mladí lidé jedou, se na to i kolikrát zapomína a to, že tam hlavně jedou hlavně kvůli Panně Marii..., ... a při tomto setkáni na Mladifetu se člověk relativně málo už soustředí na to duchovno, i když ten prográm tam je, ale ..., ale právě proto, aby to člověk mohl prožít tady vnitřně ve svém srdci, tak by tam měl jet, právě mimo tyto davy a toho všeho, protože jedině tak se může dobře soustředit na všechná zjevení a poselství , které Panna Marie dává poznávat nám a vizionářkám..., .....toto setkáni tady, je samozdřejmě něco jiného než v Taize, každé setkání má svůj vnitřní duchovní náboj a je pro mne rovněž velkým přínosem..., a rad-a se tam vracím, Taize je jiná a Medžugorie také, oboje setkání stoji za to duchovně prožít a ty davy mě nevadí, člověk alspoň vidí, že víra žije a vidí i otevřená srdce, které prosí Pannu Marii o pomoc.“ Dostal jsem i jinou odpověď.., „V Medžugorii jsem nebyl-a, ale snad mi to letos vyjde, dost jsem o tom slyšel-a a hodně lidi mi o tom povídalo,... setkáni v Medžugorii stojí za to a má to velký duchovní přínos pro člověka... .“ (i má odpověď)

Nezápomínejme však, že hlavně to proč jedeme do Medžugorije by měla být Panna Marie a její zjevení a poselství..., to je to proč a za čím tam jedeme..., to že tam bude i doprovodný program, je jistě velmi přínostné a krásné, ale nemělo by nám to narušit tu hlubokou podstatu naši poutě k Panně Marii Medžugorské... .

Člověk by si měl udělat v nešní době čas na to, aby se zastavil v tom každodenním shonu za pozemními statky, které si sebou do Nebe stejně neodnese.., a měl by si udělát čas na to, co ho posvěcuje a duchovně napňuje, očišťuje jeho duši a mysl, otevírá jeho srdce pro to, aby tam mohl přijmout velkou Lásku .

Jedno z míst, které člověka napňuje a dochovně obohacuje je místo Panny Marie Medžugorské, místo, kde člověk nachází pokoj a klid..., místo, kde se Panna Marie zjevuje, místo.., kde se lidé chodí modlit..... za Mír na celem světě.., místo.., kterě se stane i pro každého z nás potěchou pro naši duši.., ... ve kterém najdeme obraz Panny Marie a její otevřené srdce a velkou Lásku.... .  

Hlavní poselství Panny Marie

....

Otázka pro tebe!

Byl-a jsi někdy na setkáni v Taize nebo v Medžugorii na Mladifestu? A co ti to dalo a jaký to mělo pro tebe duchovní, či jiný přínos? Chystáš se znovu do Taize nebo do Medžugorije k Panně Marii?

 

Těším se na vaše odpovědi a na to, až se v Medžugorii všichni u Panny Marie sejdeme a budeme společně prožívat Mariino poselství..... a celý program na Mladifestu 09.

 

AWE, AWE, AWE MARIA  - - - AWE, AWE, AWE MARIA  - - - AWE, AWE, AWE MARIA 

 

AŤ VÁS PANNA MARIE OCHRAŇUJĚ A OPATRUJE

 

S pozdravem PAVEL – PAVI - z ANGLIE 09

Zobrazeno 2216×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio