Co je dobré vědět a nad čím je dobré se zamyslet

MILUJI TĚ - Ona k němu

Upevňování vzájemného souladu

(Primo a Renate-Luise Maioli )

Buď zářivá a často se na něj usmívej: miluješ-li ho, nebude tě to stát žádné úsilí. Jemu určitě uděláš radost. Jistota, že je milován, v něm bude obnovovat nadšení a ochotu ti vyhovět. Nediv se, když ti bude bohatě vráceno to, co jsi mu byla schopná dát.

Tvá něžnost, přátelství, ochota, svůdná ženská krása a věrná láska ať pro něj vytvoří ráj na zemi! Pamatuj si: to, co zaséváš svým srdcem, dříve či později určitě sklidíš.

Dokazuj mu, že jsi zde jedině pro něj, neopomeň mu to dávat najevo, s prostotou, ale i s trochou koketnosti.

Daruj mu velkoryse svůj ženský půvab, přivede ho to k pohnutí a pocitu pýchy na jeho mužství.

Buď k němu laskavá, něžná, radostná, svůdná. Buď mu pevnou oporou (především morální) a útěchou, tvá přítomnost ať je podnětná, buď komunikativní. Měl by vědět, že se na tebe může s důvěrou spolehnout, jsi jeho nejlepší přítelkyně!

Dosáhneš-li toho, budeš pro něj neodolatelným magnetem. Večer po práci nebo po studiu, bude toužit přijít k tobě, obejmout tě a radovat se z tvé společnosti.

Měj úctu k jeho osobnosti a citlivosti: všechny připomínky je třeba říkat s velkým taktem.

Vyhýbej se dokola obehrávaným hádkám, obviňování a monotónnímu opakování, které pokořují a zošklivují uvnitř i navenek. Pro život ve manželství neexistuje nic zkázonosnějšího než hádky, a to nejen pro vás oba, ale i pro ty, kteří jsou vám nablízku.

Dojde-li k různicím a neshodám, je vždy dobré umět pokorně poprosit o prominutí dříve, než skončí den. Nezáleží na tom, kdo se mýlil a kdo měl pravdu, je třeba najít odvahu a odložit stranou hrdost, která by mohla způsobit nenapravitelné škody.

Ukaž mu, jak si ho ceníš, ať cítí, že je pro tebe důležitý a jedinečný. Jestliže ho opravdu miluješ, poděkuj mu za to, že existuje, ukaž mu, že jsi na něj pyšná a nikdy tě nesmí unavit mu to opakovat. On tě bude vynášet do nebe, nebude mít oči pro nic, než pro tebe, vše ostatní pro něj bude druhořadé.

Snaž se vytvořit atmosféru pokoje, tepla, vřelosti, plnou intelektuálních a duchovních podnětů... po boku své milované se musí cítit šťastný. Hřejivá a příjemná atmosféra napomáhá růstu lásky a upevňování vzájemného souladu.

 

(z knihy "Miluji tě" , vydal(o):  Nové město)

Zobrazeno 2273×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio