Co je dobré vědět a nad čím je dobré se zamyslet

Jak na nový vztah

„Pokud se dva nezadaní rozhodnou jít od teď životem společně zdaleka nemají jistotu, že tato společná cesta bude trvalá. K trvalému štěstí v partnerství se musí člověk dopracovat. Následující tipy by vám při tom měly pomoci.

  1. Definitivně skončete s minulostí. Pouze jestli se vám podaří emočně se uvolnit z předcházejícího partnerství, má nový vztah opravdu šanci.
  2. Hledejte, co máte společného. Jedním z nejdůležitějších předpokladů úspěšného vztahu je objevení společných zájmů a pečování o ně. Tím se vám podaří uskutečnit krok od „já“ k „my“ podstatně snadněji.
  3. Uspokojivý sexuální vztah je důležitý. Naplňující sexuální život patří ke šťastnému partnerství. V mnoha vztazích není bohužel emočně bohatý sexuální život samozřejmostí. I na své sexuální lásce musíte pracovat. To znamená, že se svým partnerem musíte hovořit také o vašem sexuálním životě.
  4. Nezapomínejte na děti! Pokud si jeden z partnerů přivede jedno nebo více dětí, musíte pro ně zajistit dostatek prostoru. Dávejte pozor na to, abyste svou pozornost nevěnovali výhradně partnerovi. I když nejste ani matka ani otec těch dětí, musíte nyní převzít určité úkoly.
  5. Neexistuje partnerský vztah, který by byl 365 dní v roce bez mráčku. Jestliže se vyskytnou názorové rozdíly nebo dojde ke konfliktu, celou věc prodiskutujte a nevyhrožujte při každé příležitosti tím, že toho druhého opustíte. Zvykněte si nepřenášet hádky do postele.
  6. Pokud chcete vědět, jak dobrý je vztah, musíte pouze vypozorovat, jestli se ti dva spolu ještě dokážou smát. Humor hraje ve šťastném vztahu podstatnou roli. Nemyslím tím, že byste si měli navzájem neustále vyprávět vtipy. Jedná se mi o společný život, který je brán s humorem. Společně se smát je „kořením“ vztahu.
  7. V dobrém partnerském vtahu můžeme dát najevo také své pocity. Dejte tomu druhému pocit jistoty a podpory tím, že mu ukážete, že máte porozumění pro jeho starosti, jeho zklamání a problémy, ale také pro to, co ho činí šťastným.“ (1)

Tááákže, za prvé, za druhé...

Už nechcete žít sami?

Když žije člověk bez partnera, časem začne propadat depresím a smutku. Stává se tak, že o něj ostatní lidé přestávají mít zájem, přestože se o něj mohli přetrhnout, když byl zadaný. Kniha „Už nechcete žít sami?“ není o tom, jak balit ženy či muže. Je o tom, jak pracovat na vnitřním rozvoji. Dokáže vám, že se každý může vymanit z pout samoty. Přestaňte potlačovat své pocity, naučte se mít rád sám sebe, přestaňte být zoufalí. Kniha nabízí nejenom rady, ale také mnoho cvičení na zdokonalení vlastní osobnosti. Je výborným titulem pro ty, kteří mají občas problémy s vedením vztahů či s vlastní sebedůvěrou.

Už nechcete žít sami?

Zdroj: (1) KINAURER Petr F.: Už nechcete žít sami? 1.Vyd., Praha: Portál 2003. 160 s. ISBN 80-7178-738-8. s. 134 - 135
(Výběr: Maya)
Zobrazeno 2263×

Komentáře

Vencál

fíha, holku nemám, propadám depresím a smutku, nikdo o mě nemá zájem, utápím se v psychedelické muzice a děsně si to užívám...<br />
ještě stále jsem normální ?

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio