Co je dobré vědět a nad čím je dobré se zamyslet

Žena a móda? Ale notak...

 

Zase se dívám do módního časopisu a musím říci, že některé věci jsou naprosté příšernosti. Jak se jen můžou někomu líbit žabky se srdíčky? To si jako redaktoři v časopisech myslí, že na sebe ženy vezmou něco odporného jenom proto, aby byly in? Sakra, jsem holka, ne úchyl.

Tak jo, chlapi, narovinu. Kdy jste naposled viděli ženský časopis s módními výstřelky? Už je to dlouho? Tak vám řeknu, co je dneska strašně v módě. Podle takového Elle bych si na sebe měla vzít šaty, které má v šatníku má babička. Gratulujeme, budete zaručeně nejodpornější holka široko daleko!

Nějak se mi zdá, že poslední dobou už fakt není nic nového ve světě módy, takže se vytahují strašáci ze skříně. A to doslova. Třeba takové úžasné předražené japonské kalhoty. Vypadají jak pytel, mají rozkrok u kolen a jsou „opravdu“ sexy. Když je vidím v časopise, kroutím nad nimi hlavou. Když je vidím venku na nějaké ženě, snažím se nevyprsknout smíchy. Ale dost slepých žvástů, jdu k věci.

Každá holka se chce líbit chlapům, i když říká opak. Proto se snažíme vymyslet a zkombinovat svůj vzhled tak, aby se to lidem okolo líbilo. Jako vezměte si, jak je to příšerná práce. Když se vám to nepovede, máte už napůl zkaženej den. A to nejsem žádná pipka, pro kterou by byl vzhled to nejdůležitější. Jen vím, že muži chtějí od ženy v první řadě vzhled. A tak se snažím.

Vrcholem je, když přijde nějaká vaše kamarádka v lepším oblečení než vy. Zvláště po nákupech je to příšerný. Jo, jasně, jsou to slepičí souboje, vím to. Sranda ale je, když holka přijde v nejnovějším předraženým tričičku s obrázkem klauna, k tomu si vezme krásné žluté punčocháče, špičaté kozačky, džínovou sukýnku a haldu černých velkých kamenů na krk. Většina holek hned: „Tý jo, tobě to ale sekne! Tohle bylo před týdnem v časáku!“ A kluci? Ty se tím nějak nevzrušují.

Módní hit letošního léta. Zaručeně odpudíte všechny okolo.

Jednou jsem se ptala svého spolužáka, co říká na takové oblečení. Polovina holek ze třídy byla ten den v depresi z nákupu bohaté spolužačky. Co on na to? „Prosimtě, podívej se na ní, vždyť je to příšerný!“ A tak jsem přemýšlela. Sakra, proč jsou v ženských časopisech věci, které se mužům nelíbí? A hlavně, proč je holka schopna utratit tisíce korun za oblečení, se kterým odpuzuje kluky?

Tak jsem udělala ve škole takovej malej soukromej test. Vzala jsem několik starých časopisů a prošla si je s kamarádkami. Sranda byla, že se jim líbilo skoro všechno. Pak jsem jim ukázala data vydání a ejhle, staré časopisy šly pozvolna z kola ven. Nejlepší bylo najednou to nejnovější.

A teď kluci. Dostali stejný úkol. Jim se toho líbilo už míň. Něco pro ně bylo dokonce odpudivý. A vůbec je nezajímalo, kdy je časopis vyšel. Zkrátka to bylo pěkný, holka byla sexy.

Zamyslela jsem se nad tím, co mi z toho vychází. Muži zkrátka mají jiný vkus. Líbí se jim skoro pořád to samé. Pěkné kozačky, padnoucí džíny a tílko či tričko na tělo zkrátka vítězí. Nebo taky sukně. Ale jen, když si to holka může dovolit se svojí postavou. Jinak nic extra. Výstřelky je moc neberou.

A ženy? Co je nové, to je dobré. Nosit pořád to samý dokola je nudí. Nemohou pak porovnávat své nové úžasné oblečení s kamarádkami. Ale upřímně. Některý holky dřív kupujou, než myslej. Pak vyjdou na ulici a místo obdivných pohledů od mužů je čekají akorát tak úšklebky. Ale vážně, chlapi, je to móda. To fakt nevytáhla v posledním skrytém rohu skříně. Vždyť by nám polovina obchodů s prádlem zkrachovala, kdyby všechny holky při nakupování myslely jako chlap.

 

(Zdroj : svadeni.cz ) (Autor:Terry -žena)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KOMENTÁŘE"(výběr z vašich příspěvku):


dadinka 20. 10. 2009 19:18
Tak teda reakce na módu:
Pohled v článku mi přijde zjednodušený a jednostranný. V módních časopisech jsou skoro vždycky extravagantní modely, které vypadají děsivě, ale kdo to nosí a kde se vůbec něco takového prodává? V obchodních centrech, kde nakupuje (myslím) většina mladších žen, těžko. Většina holek, žen atd., co znám, rozhodně módní výstřelky nenosí, spíš se bojí i sukní nebo jasnějších barev. Chodí oblékané hezky, ale trochu nudně.

Pavi 21.10 2009 3:55
Ano.., je to možné, že v článku je toho dost jednostraně pojato to je možné , ale výběr dneska to je...že? tedy modních věcí..., musím uznat že většina mladých dívek - žen se obléká velmi krásně .... až znich nemohu oči odlepit ....

Jsem rád, že vás toto téma také zajíma , protože k tomuto okamžiku to navštívilo 100 z vás co se o toto téma také zajímáte... díky.... a pokračujem dál..


(...budete-li chtít přispět vašim komentářem.. pošlete jej na "pavi" vzkazy a já jej posoudím a ty nejlepší zveřejním.... díky )

 

Zobrazeno 7923×

Komentáře

Pavi

Milá Katko...,<br />
pokud se ti něco nelíbi tak to samozdřejmě můžeš napsat, nebo říct..., co kdyby jsi i ty nám řekla co se ti líbi na módě a co se ti nelíbí u kluku..., myslím, že to zajíma teť všechny... díky za odpověď...<br />
<br />
...a co se týka článků..., jak jsem již napsal..., jsou to témata k diskuzi..., pokud se ti to nelíbí, tak si je nečti... , jseme přece v svobodné zemi.., nebo ne? <br />
<br />
Články ... tohoto charakteru, totiž odkrývají určitý problém, který je, a na vás je abyste k tomu zaujali správný postoj ... chápeme to všichni??<br />
<br />
Podotýkám, že já nejsem krom jednoho příspěvku autorem článků.., takže sve pokloný či výtky směřujte dané osobě...ANO?..Díky..

dadinka

Tak teda nejprve reakce na módu: <br />
Pohled v článku mi přijde zjednodušený a jednostranný. V módních časopisech jsou skoro vždycky extravagantní modely, které vypadají děsivě, ale kdo to nosí a kde se vůbec něco takového prodává? V obchodních centrech, kde nakupuje (myslím) většina mladších žen, těžko. Většina holek, žen atd., co znám, rozhodně módní výstřelky nenosí, spíš se bojí i sukní nebo jasnějších barev. Chodí oblékané hezky, ale trochu nudně.<br />
<br />
A teď ke článku (ům) - Víš, Pavi, myslím, že by bylo lepší, kdybys už kdyžtak něco o módě a vztazích napsal sám, ale tohle mi přijde na úrovni Brava, Joye nebo tak (= ty méně kvalitní časopisy). Nejde jenom o to, o čem se v nich píše, ale i jak se o tom píše.

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio