Odborníci z University of Denver také zjistili, že osoby žijící ve společné domácnosti se svým budoucím manželem či manželkou, pak uvádějí po svatbě méně uspokojení.

Manželství ze zvyku

"Myslíme si, že některé páry, které se nastěhují k sobě bez jasného závazku manželství, sklouznou k manželství jen proto, že prostě spolu už stejně žijí," tvrdí autoři studie profesoři psychologie Scott Stanley a Howard Markman a doktorka psychologie Galena Rhoadesová.

Přestože se pár výtečně již zná a vlastně ví, co ho v manželství čeká, problémů přibývá.

"Zdá se, že je velmi rozumné, aby partneři mluvili o závazcích a o tom, co společný život může znamenat pro budoucnost jejich vztahu, ještě předtím, než se nastěhují k sobě. Zvláště protože při společném soužití se páry rozcházejí hůře než při pouhém randění,“ dodala Rhoadesová.

 

(Zdroj : www.novinky.cz)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KOMENTÁŘE (výběr z vašich příspěvku):


Pavi 27. 11. 2009 03:05

Ano ...společné soužití obou parneru, by mělo být až po svazku manželském..., myslím, že každý křesťan to ví..., ale třeba v Anglii je to právě naopak.., teda ve většině případu co znám, tak právě hodně mladých žije dlouho spolu a do manželství se jim vůbec nechce.., a jejich vztah je jako chodicí mrtvola..., alspoň to tak na nich vidím..(přeháním to...) , ale mám pocít, že tím že nejsou svoji tak jeden druhého může bez důvodu opustit, kdy se mu zachce..., taková nejistota a ?? ...je tam vůbec ještě láska? .... , přece jenom v manželství si ti dva něco slíbili... to, že se ponesou v dobach dobrých i špatných.... atd... a tady v Anglii mi to připadá... , "když si už lezeme na nervy .., tak čau a jdeme si každý po svých... , za jdem  za tím druhým ....." ... to né toho bych se já nechtěl dožít ..takové nejistoty...bez Lásky.


(...budete-li chtít přispět vašim komentářem.. pošlete jej na "pavi" vzkazy a já jej posoudím a ty nejlepší zveřejním.... díky )