Doposud se předpokládalo, že známkou zvýšeného zájmu o mužský protějšek je například červenání či mžikání víčky, současné studie jdou však ještě dál. Ne červenání, ale pohyby nohama dávají znát pravdu o ženských pocitech. Informoval o tom britský deník The Daily Mail.

Pokud se dívka chichotá a zároveň komíhá nožkama směrem od těla, dává vám jasný signál sympatií k vám. Naopak když má nohy překřížené či skrčené pod sebou, určitě to u ní máte prohrané na celé čáře.

Studii vedl profesor Geoff Beattie, jenž zkoumal souvislost pohybů nohou s lidskými reakcemi na různé situace: "Málokdo tuší, jak úzce spolu souvisí pocity a pohyby nohou. Každý rozpoznává pocity někoho jiného podle mimiky, gest, pohybů rukama, ale nohy nenapadlo nikoho bedlivěji prozkoumat."

Hlavní znaky pohybů nohama
Muž je atraktivní: žena pohybuje nohama tak, aby je následně trochu roztáhla.
Muž je ženě odporný: žena nohy kříží pod sebe, nebo skrčuje. Dává tak najevo obranný postoj.
Nervozita: zatímco muži šoupou nohama, ženy je drží více u sebe a bez hnutí.
Netečnost: ženy i muži dělají nohama nepřirozené pohyby.

Profesor Beattie ještě dodal: "Pokud se například dva potkají poprvé, muž hovoří a žena se směje, nemusí to nutně znamenat její sympatie k tomu muži. Pokud ovšem žena u smíchu současně hýbe nohou, či oběma nohama, je to pro muže signál, že u ní boduje."

Jako vedlejší poznatek studie se objevil fakt, že žena soudí mužský protějšek zároveň podle bot. Zajímá ji hlavně, zda jsou čisté, opravené, sešlapané, stylové či módní.