Co je dobré vědět a nad čím je dobré se zamyslet

Jak pečovat o dobré manželství


I ti, kdo pravidla lásky znají, potřebují občas povzbudit, aby znovu zapálili jiskru a radost své lásky. Od prvních dnů svého manželství jste pravděpodobně oba dva věnovali bedlivou pozornost praktickým stránkám svého společného života – financím, dětem a jejich výchově, profesionálním cílům a péči o byt či dům.

Uprostřed všech těchto záležitostí lze snadno zapomenout, že láska má svůj vlastní život. Mnoho manželských párů příliš často zanedbává svůj vztah, dokud malé hádky a podráždění nepřerostou do vážné krize.

Předkládáme Vám výběr myšlenek. Představuje pomoc sesbíranou z prověřených rad profesionálů a skutečných i ověřených zkušeností manželských párů. Mohou se Vám stát malým průvodcem. Jednoduchost těchto pravidel uchovává nadčasovou moudrost, která umožňuje párům žít ve vzájemné úctě a věrnosti.




* Nebojte se změny.
Změna v manželství může znamenat růst.


* Je dobré trávit nějaký čas odděleně,
vlastní zájmy plodí nový zájem o druhého.


* Hrajte spolu nesoutěživé hry, oba vyhráváte!


* Riskujte, že budete zraněni, láska se nemůže prohlubovat bez rizika.


* Vlídně odpouštějte, láska není pyšná.


* Mějte trpělivost jeden s druhým,
do manželství vstupujete znovu a znovu.

 

(z knihy "Edice Skřítkova pomoc" , vydal(o):  Doron )

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PAVI:

Pokud člověk tráví čas krádkodobě oděleně.., to jistě pomáhá.-. člověk je nějakou dobu pryč a pak přijede a je ůplně  k sežrání a kolik  tak je lásky a vzácnosti .. takže to jistě i prohlubuje vztah.. ..

Pečujte o svůj vztah a nestrácejte důveru a lásku ve svém parterovi ... .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zobrazeno 2092×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio