"Dnešní mladé ženy by měly spadnout zpátky na zem. Na světě existuje skutečně velmi malé procento bohatých mužů, kteří by s nimi večeřeli při svíčkách, zahrnovali je dárky a promilovali celou noc," upozorňuje pro Daily Mail americká autorka bestsellerů Joanna Trollopeová.

Podle ní mají ženy od mužů doslova směšná očekávání a není divu, že tak svého pana dokonalého nemohou po většinu svého produktivního věku vůbec nalézt.

Nelze však spoléhat ani na to, že muže přetvoříte k obrazu svému. "Můžete se samy změnit, můžete měnit situace, ale absolutně nikdy ne měnit ostatní lidi. Ti se změnit dokáží pouze tehdy, chtějí-li sami. Proto nikdy nejděte do vztahu v domnění, že ze samorosta vypěstujete galantního Don Juana," radí spisovatelka.

Vztah je spíše o kompromisech

Ženy by měly být opatrné na své přání a sny. "Pokud si vzpomenu na svůj vlastní život a svůj žebříček hodnot, jež jsem v mládí měla, pak musím apelovat na všechny mladé ženy, aby upustily od nereálných představ a řídily se především tím, co v daný okamžik cítí," dodává Trollopeová.

S Joannou Trollopeovou souhlasí i herečka Linda Kelseyová. Podle ní nerealistická přání skutečně nikdy nevedou k dlouhodobějšímu štěstí. Vztah je především o kompromisu a vyjednávání. Manželství může být funkční a šťastné, jen pokud se dva lidé dokáží vzájemně přizpůsobit.

"Muž může být finančně zajištěn, ale pokud nebude výborný společník, který mne rozesměje, přijme mne takovou jakou jsem, včetně přibývajících vrásek a po všech těch letech mi bude připadat sexy, pak s ním stejně nikdy nebudu šťastná," dodává Kelseyová.