Co je dobré vědět a nad čím je dobré se zamyslet

Zamilovaný partner je spokojený partner

milování
zdroj: profimedia.cz

Cítíte se zamilovaná, nebo pořád hledáte další vzrušení?

Onehdy mi jedna psycholožka řekla, že po dvou letech vztahu se dva mají buď vzít, nebo rozejít. Takovéto radikální výroky jistě neplatí vždy, nicméně vystihují určitý princip, který je pravdivý v každém vztahu, uvádí server sexualne.cz. Většina vztahů vzniká prvotním velkým zamilováním.

 

Jak si asi většina z nás, kteří někdy byli zamilovaní, pamatuje, když jsme zamilovaní, máme zúžené vědomí, sníženou schopnost racionálního uvažování a rozjitřené smysly. Takže jsme schopni myslet pouze a jenom na druhou polovičku, nejsme ochotni si připustit, že je na ní byť jen něco nepatrného špatně, a vše, co udělá či řekne, je naprosto, ale naprosto dokonalé.


Obluzené vědomí


Tento stav obluzeného vědomí může trvat poměrně dlouho. K tomu je zapotřebí připočítat, že k naší druhé polovičce patří také její svět, který spolu s ní poznáváme. Setkáváme se s novými lidmi – jeho či jejími přáteli, rodinou, kolegy; jezdíme na nová místa, objevujeme nové světy v rámci trávení společného času.

 

V neposlední řadě se také většinou oddáváme velmi vášnivým sexuálním hrátkám. V zamilovanosti máme na sex přirozeně větší chuť a drive, objevujeme nové zážitky. Život v zamilovanosti je velmi emočně nabitý, žijeme naplno.

milování
(Foto: profimedia.cz)


Všední dny bez euforie: co dál?


Nicméně po čase každá zamilovanost opadává, člověk se dostává do normální rovnováhy a prožívání normálních emocí. Začínají všední dny, euforie mizí, nové, neznámé světy jsou už pomalu objevené a vztah se kvalitativně změní. Buď se rozpadne, protože člověk prozře a zjistí, že ten, koho si myslel, že miluje, je idiot, anebo se vztah takzvaně prohloubí. Člověk zjistí, že druhého má opravdu, ale opravdu rád.


Život není jen černobílý


Žel, situace v partnerstvích není takto černobílá a jednoduchá, jak je možné rozdělit ji na papíře. Lidé jsou různé povahy, a tak to, zda vztah bude, či nebude fungovat, závisí na mnoha okolnostech. Mimo jiné se lidé mezi sebou liší ve vlastnostech, které psycholog Cloninger nazývá „novelty-seeking“, tedy touha vyhledávat věci nové.

 

Takový člověk bývá spíše impulsivní, je velmi zábavný a nadšený, zejména při různých nových zážitcích, uvádí server ulekare.cz. Oblasti zážitků se u různých osob mohou velmi lišit. Ale společný je jim hlad po novotě. Takový člověk vlastně nedokáže nalézt potěšení v každodennosti, v obyčejných věcech, ve stereotypech.

 

Zdroj a publikovano na: www.doma.nova.cz/kat/           Autorka: Kateřina Hollá

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PAVI:

Je to tak krásné.., vzpomenout na ty chvíle, kdy člověk byl zamilovaný..., také na to rád vzpomínám. Naleznete tu ,která vás oslní..., podívá se na vás krásnýma modrýma očima a zavlanou její krásné dlouhé nažehlené blonďaté vlasy, které člověka uplně dostanou ..A... , ona se na vás usměje .., pootočí hlavou a znou se na vás podívá a lehounce se znovu pousmívá..., pusobí neodolatelným dojmem, máte pocit.., že se ná vás usmál Anděl z nebe ...A...vy ..., nemůže nic říct..., protožete jste v tom uplně až po uši...A... Ona řekne: Neviš kolik je hodin..? A Vy...?...Mate pocit, že se vám v tu chvíli zastavil čas..., žijete v té nádherné minutě, v té chvili kterou milujete a o kterou nechcete přijít.., je to přizrak nebo zkutečnost,říkáte si..?... Láska na první pohled, ale co dál ...? /Moudré přislovi radí.../Jdi za svým srdcem... , jeli to možné.. .

Je krásné, když se dvě srdce najdou a zamilujou se do sebe a dokážou souznít v jednu duši i tělo a srdce, které bije jen jedno pro druhé, dokážou si projevit tolik lásky, něhy, povzbuzení, porozumění a náklonosti.., ale zamilovanost pomine a_ ? přijdou všední dny, které nejsou tak ružové jak se jevili na začátku...(Viz text)..., pak se teprve pozná zdali milovaný človek je ten pravý a zdali k němu cítime to pouto lásky i v dobach horších či zlých (např:teť sou u nas povodně/děs a hrůza)

Kdo nemiloval, nemůže mluvit o těch pocitech Lásky, vášně a poznání..., o tom co je to láska a o jak velký cit Lásky to je... .A ten kdo miluje.., ví , že láska je cit, který každý z nás cítí ve svém srdci a  nechce o něj přijít /o  tu svou milovanou osobou. Láska není jen to slovo, ale především , každodení dávani se tomu druhemu,  scelého srdce a vším tím čím ho/ji učiníme šťasným...a Lásce plným..  .

...přeji hodně romanticky zamilovaných dní v plné Lásce a radosti ze života.... pavi... .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Souvisejicí texty:

Role „Miluji Tě“ ve vztahu

Nízké sebevědomí brání lásce a vztahům

Pět omylů v partnerské komunikaci

Proč hledáme partnera

Živý vztah

Nejdelší vztahy mají nejčastěji stejně staří partneři

Pokud chcete poznat partnera, líbejte ho

Láska často není láskou

Touha po lásce, Touha po zamilovanosti, Touha po čisté lásce

MILUJI TĚ - Ona k němu

MILUJI TĚ - On k ní...

a další v blogu..

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zobrazeno 5388×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio